- Tweet
- 1Share
![](http://www.plommonmannens.se/wp-content/uploads/2019/07/plommonmarmelad-1024x768.jpg)
Plommonmarmelad är alltid en hit. Spetsa den med lite sprit, det blir kalasgott på rostat bröd eller till ostbrickan.
ca 1,7 liter, 40 minuter
1 1/2 kg fasta, syrliga plommon
2 kanelstänger
1 dl vatten
1 kg syltsocker
cirka 2 msk mörk rom
Skölj plommonen, dela och kärna ur dem. Lägg kanelstänger, plommon och vatten i en stor gryta (ej aluminium).
Koka upp och koka sakta under lock 10-15 minuter. Koktiden beror på plommonens storlek och på hur mogna de är, de ska bli mjuka och mosiga. Rör om ett par gånger under tiden.
Tillsätt syltsockret och koka kraftigt 2-3 minuter. Skeda bort allt skum. Ta grytan från värmen och låt marmeladen vila i cirka 15 min. Rör om ett par gånger under tiden. Plocka upp kanelstängerna, blanda i spriten och häll upp på rena, varma burkar. Sätt på lock och låt kallna. Förvaras i kylskåp.
Servera gärna till rostat bröd eller ostbrickan.